Categories
2014 Uncategorized

Hans

Vandaag hoog in de Alpen de weg van Gap naar Grenoble gefietst. Dat is wel heel erg zwaar. Zo zwaar dat de camper het bijna niet meer trekt. Ook komen vrachtwagens hier nauwelijks omhoog. Daarom hebben we maar iets van 35 kilometer gereden en staan we halverwege Grenoble bij Corps op een camping. We zijn hier vlakbij de Alpe d’huez, de Col de la Croix de Fer en meer van die bekende cols van de tour de France. Het is koud hier s’nachts.
Sacha heeft ondertussen stevig de gele trui gepakt. Hier in het hooggebergte heeft hij mij op een half uur gereden en Tim op een kwartier. Maar er komen nog genoeg vlakke etappes in de laatste week dus dat kan nog spannend worden.

In onze queste als fietspelgrims hebben we onze heilige missie voltooid: na het fort van Parceval gevonden te hebben in de wouden van Oostenrijk, gebouwd tegen de rotsen in een bocht van de wild stromende Inn, hebben we in Frankrijk aan het Lac de Serre-Porçon de kapel gevonden waar de heilige graal verborgen is. In dit turquoise meer ligt een klein eilandje met een kappelletje. Hier heeft Lancelot du Lac de Graal naartoe gebracht. Hij kwam hier vandaan.
Nu rest ons slechts de terugreis. Deze zal echter nog vol gevaren en avonturen zijn. Wilde wouden, steile hellingen, gevaarlijke afdalingen en vreemdelingen die naar ons loeren en verwilderde blikken toewerpen.

Image

 

IMG_1362IMG_1357 IMG_1361  IMG_1363 IMG_1364 IMG_1366 IMG_1372IMG_1366

One reply on “Hans”

Wat leuk om te lezen! Jullie zijn echt goed bezig! Heel veel veilige fietskilometers gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *