Categories
2015 Uncategorized

🚵🏻🇫🇷

Mijn excuses dat ik jullie, de trouwe volgers van het fietsblog, niet op de hoogte heb kunnen houden, maar de afgelopen paar dagen bestonden kort gezegd uit regen en een kapotte fietsketting. Mocht iemand toch geïnteresseerd zijn hoe onze dagen in de camper waren, met onder andere zenuwslopende klaverjaspotjes en prachtige afwasavonturen, laat dan een reactie achter.

Het echte werk vervolgde namelijk pas gisteren, na al de rustdagen die we gehad hebben, was het weer nodig om flink aan de bak te gaan. Dit kon ook zeker, een flinke strook aan hellingen was precies waar we onze opgespaarde energie in kwijt konden. Ik zelf was hier natuurlijk met m’n bolletjestrui van vorig jaar (alleen bekend voor de trouwste volgers) in mijn element, maar Tim en Hans mochten er ook best wel wezen hoor 😉. Heuvel op, heuvel af kwamen we langs plekken als Lansieu, Serent en Vannes. Vooral het laatste stuk bestond uit erg mooie natuurgebieden met aroma-afgevende dennenbossen. Uiteindelijk hadden we er zeker wel 180KM opzitten, vermoeid kwamen we aan in Séné en werd ons een heerlijk avondmaal geserveerd door masterchef Wim. Tot zover was dit de meest slopende Tour van de vakantie.

Vandaag was echter een peulenschilletje, over de tocht zelf heb ik niet al te veel te vertellen, aangezien deze maar uit zo’n 40-50KM bestond en niet veel meer was dan alleen maar autowegen. Het meest opvallende was denk ik de beleefdheid van de Franse automobilisten die ik vanaf het begin van de fietsvakantie maar blijf ervaren, vrijwel altijd geven ze voorrang en verder geen irritant getoeter of geschreeuw. Ook komen we geregeld wielrenners/collega’s tegen die dan beleefd ‘bonjour’ zeggen. Ik denk dat ik maar hier blijf i.p.v. dat boerse hol Nederland, de Franse keuken is ook veel beter en de omgevingen zijn veel mooier.

Vaarwel en groeten uit Penthièvre

Sacha

P.S.

Foto’s moeten nog even wachten de camping is gierig met het wi-fi verbruik.

One reply on “🚵🏻🇫🇷”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *