Categories
2014 Uncategorized

Hans

Nog steeds aan het Gardameer. Nu aan de zuidkant bij Sirmione. Deze kant is mooier met een ruimer zicht op het meer. Het water en het weer is warmer. Verona zijn we niet ingegaan, de Via Claudia Augusta hield op bij  Bussolengo. We hebben nog op de weg gereden naar Verona, maar daar was erg veel stinkend autoverkeer. Vreselijk. Bovendien was het al 18.00 uur. Heel verstandig zijn we dus maar omgedraaid terug richting Gardameer. 123,68 km gefietst, 20,5 gemiddeld. Flink moeten klimmen op hellingen van 10% en meer. Het bleek lastig Torbole uit te komen. We klommen eerst naar hetzelfde boerenpad waar we een nacht daarvoor in het donker levensgevaarlijk heel steil naar beneden waren gekomen over betonplaten, maar besloten dat niet verder te volgen; veel te steil en hobbelig. We moesten dezelfde weg terug om vervolgens een zeer zware klim te maken naar Nago. Daarvandaan konden we gemakkelijk verder richting Rovereto om weer op de Via Claudia Augusta te komen. Die was tot nog toe voornamelijk naar beneden, maar nu zaten er flinke bergjes tussen. Het zwaarste van klimmen is de constante druk op de bovenspieren van de bovenbenen. Met 10% of meer moet je contstant druk op de pedalen houden, anders val je stil. Dat en de aanslag op je hele lichaam natuurlijk. Het valt me mee dat ik niet omgevallen ben met een hartaanval. Het voelde af en toe alsof dat ging gebeuren.

Vandaag gaan we naar de Middellandse zee in de buurt van Genova (Genua). Heb wel weer zin in een stukje fietsen. De zon is alweer flink fel en het warmt op, nadat het vanmorgen hard waaide en niet zo warm was. Italië is een heerlijk land. De vrouwen denken voornamelijk dat ze mooi zijn als ze eruit zien als een snol. Dat kan komen door dit gebied. Heel mooi, maar nogal decadent met dure auto’s, grote dure campers, peperdure racefietsen en mountainbikes, narcistische Italiaanse mamma-design-homo’s met perfect gestileerde kapsels op carbon fietsen in onbetaalbare design fietskleding en dikke bierbuikduitsers met dikke duitse dochters. Wij kunnen niet op tegen die dure fietsen met onze simpele vintage fietsen. Wel heb ik een sexy, design mouwloos fietsjasje gekocht. Dat vonden die Italianen erg lekker. Ik moet nog wel een paar duizend kilometer doorfietsen om de buik weg te trappen die er uitsteekt. I’m the only gay in the village.

IMG_1258  IMG_1261 IMG_1263  IMG_1262

IMG_1260

Image

Image

Zicht op een voorstad van Verona.

Image

Houten brug aan de Via Claudia Augusta. Dichter bij Verona werd dat fietspad steeds nieuwer en beter. Zeer goed besteed EU-geld.

Image

Image

Image

Kerk, leeuw-met-schild-beeld en fontein op Piazza 26 April in Bussolengo.

 

3 replies on “Hans”

Die dikke Duitsers wel ja, maar die Italianen waren in het algemeen erg goed getrainde jongens. Misschien zaten er wel wat pro’s tussen. Zo zagen ze er in ieder geval wel uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *